Къща за гости край морето

Къщата е в парцел в непосредствена близост до морето и е разположена на мястото на съществуваща масивна постройка. Така е избегнато излишното изсичане на дървета, като същото намерение беше определящо и при избора на място за сградата за персонал.

Към къщата има навес за барбекю и външен басейн. Част от терасата на главната спалня е заета от озеленяване, а също така е предвидено външно джакузи с подгряване срещу замръзване на инсталациите и възможност за ползване през зимата.

Достъпът от трапезарията, дневната и фитнеса към верандата, барбекюто и басейна е посредством големи плъзгащи витрини тип хебе-шибе. Така се оформя една отворена, лятна, дневна (защо не и нощна) зона, в която, както са го измислили постмодернистите (а малко преди тях и древните гърци), границите вътре-вън се размиват.

Покривът е с видима, дървена конструкция, която е изявена както на фасада, така и вътре в помещенията.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square