Ски хотел и СПА в Банско

С приближаването на новия ски сезон искаме да ви представим този проект за целогодишен четиризвезден хотел в Банско. Разположен е на ъглов парцел с денивилация и граничи с улица "Пирин" - улицата, която води към планината и ски пистите. Кабинковият лифт е недалеч надолу по улицата, както и центърът на града с неговите заведения и целогодишни културни събития.

Парцелът ще влезе в регулация с приемане на новия Общ устройствен план на Банско, който обхваща обща площ от 1894 дка. Интересното в случая е, че само 382 дка от него са предвидени за ново застрояване на жилищни и обществени сгради, а по-голямата част - 55,6% (1054 дка) от площите са вече застроени и целта е да се изгради необходимата техническа инфраструктура и транспортни връзки между тях и стария град.

По думи на кмета на Банско Георги Икономов от пресконференция проведена в началото на годината:

"Разработката не обхваща територии извън предвидените в ОУПО, не засяга територии на НП „Пирин“, предвижда буферни зони по границите с парка и не е пряко свързана с инвестиционни намерения за бъдещи спортни съоръжения. Около 20% от незастроената територия е предвидена за изграждане на озеленяване, паркове, градини, транспорт и комуникации."

Хотелът е с обще РЗП над 6000 м2, като реално надземните площи са само около 3200 м2. Останалата част е под нивото на прилежащите улици и включва подземен паркинг, закрит басейн, СПА зона, складове и технически помещения. Откритият и закритият басейн са с подходящи размери за плуване, като около външният са предвидени залени площи с място за разполагане на около 50 шезлонга. Административната част е разположена с благоприятно ЮИ изложение и гледка към вътрешния двор, защото това са помещенията, в които ще има най-продължително обитаване в рамките на един ден. А и сме убедени, че доволният персонал е задължителна предпоставка за наличието на доволни клиенти.


Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square