Мезонет до парка/ A maisonette by the park

Работим по интериорния проект на мезонет в сграда разположена срещу малък парк в близост центъра на Бургас. Апартаментът е с квадратура около 130 кв. м. Клиентите са млада двойка, очакваща своята първа рожба. Те дойдоха при нас подготвени със свое собствено проучване в интернет за това какъв стил би могъл да определя проекта. Намеренията се измениха неизбежно в процеса на търсене и обсъждане. На този етап дневната част (долният етаж) се очертава в лек вариант на класиката. Ламперията в дневната и трапезарията например е в светъл дъб с изявен фладер - материал със съвременно излъчване. От друга страна детайлът на корнизите на ламперията както и табленото и разделение са в типично традиционна стилистика. За да подчертаем това противопоставяне решихме да съотнесем промяната в направлението на фладера с осите на самите табли. Получи се ефектът на рибя кост, като осите на шарката съвпадат с тези на таблите.

Вниманието към оформлението на самите помещения като детайл и материали доминира към момента спрямо изборът на самите мебели. Всъщност желанието на клиентите беше да сведем мебелите до минимум, за да има повече свободни пространства. Ние сме съгласни напълно.

We are working on the interior design of a maisonette in a building facing a small park near the centre of Burgas. The apartment is about 130 m2. The clients are a young couple expecting their first child. They came to us with their own research of the net for the possible style of the design. The intentions inevitably changed during the process of discussion. At this stage the living zone (lower floor) turned out to be in the light classical genre. The wood paneling of living and dining rooms for example is made of light oak - a material with somewhat contemporary look. The detail of the cornice tables though is typicly traditional. In order to underline that opposition we decided to juxtapose the change of the wood texture direction to the central lines of the tables. The result was a fishbone effect.

The attnetion to the finishes of the rooms dominates over the choice of furniture at the time being. In fact the clints' desire was to reduce the presense of furniture to the minimum so that more free space is available. We totaly agreed.


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square